Левски и Стойчо Стоев се разделиха
Левски и Стойчо Стоев се разделиха / БГНЕС

Стойчо Стоев вече няма да бъде треньор на Левски. Това обявиха официално от клуба чрез сайта си. В последните седмици усилено се говореше, че Стоев няма да продължи да води „сините" занапред, припомня Gong.bg.

Спортният директор на Левски Георги Иванов - Гонзо не скри своето разочарование от обявената раздяла със старши треньора Стойчо Стоев. Шефът при „сините" заяви, че е доволен от работата, която е свършил заедно със Стоев, и затова чувства огорчение от развръзката.

"Казах, че за себе си имам повод за размисъл дали да остана след края на сезона, при положение, че УС на Левски взе решение за смяната на Стоев. Аз трябва да водя разговори с бъдещия треньор на Левски. Стойчо Стоев свърши много работа за Левски. При положение, че Стойчо си тръгва, не мога да си тръгна и аз. Тези хора, които са сега в отбора, ги доведохме ние", каза Георги Иванов.

Той допълни, че се водят преговори с треньори за наследник на Стойчо Стоев. Избраникът ще стане ясен в понеделник.

Стоев ще бъде начело на Левски за последно в неделя срещу Пирин в Благоевград. Новият старши треньор на Левски ще бъде чужденец, научи Дарик радио. Той ще започне работа на „Герена" още от следващата седмица и ще води „сините" в последните два мача от първенството срещу Славия и Берое.